Frumusețe

Ulei din sâmburi de struguri pentru un ten perfect! Mod de utilizare și beneficii

Ulei din sâmburi de struguri pentru un ten perfect! Mod de utilizare și beneficii

Uleiurile naturale fac miracole pentru tenul nostru, așa că acestea ar trebui încorporate în rutina noastră zilnică de îngrijire fără niciun fel de frică. Tratamentele cu ulei nu înseamnă neapărat un ten cu exces de sebum și acnee, iar dermatologii sunt aici să ne învețe cum și când ar trebui să le folosim. Conform specialiștilor, un ulei ales potrivit poate schimba pentru totdeauna starea pielii noastre.

Bineînțeles, dacă ne confruntăm cu un ten care este deja uleios datorită excesului de sebum, ultimul lucru pe care dorim să îl facem este să îl hidratăm în exces cu uleiuri dense, cum ar cel de măsline sau cel de cocos. Putem în schimb să optăm pentru uleiul obținut din sâmburi de strugure, care are o textură mult mai lejeră, însă care reușește să ofere pielii toți nutrienții de care are nevoie.

Uleiul din sâmburi de struguri este plin de antioxidanți, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E, cunoscute pentru minunile pe care le fac pentru tenul nostru. De asemenea, este încărcat cu acizi grași și aminoacizi, care ajută la producția de colagen.

Beneficii ale uleiului din sâmburi de struguri

Pe lângă hidratarea profundă pe care o oferă tenutului, acest ulei ale și alte efecte benefice asupra pielii noastre, cum ar fi uniformizarea nunaței tenului și chiar reducerea riscului de apariție al liniilor fine și al ridurilor.

Aceste lucru este posibil datorită continutul ridicat de vitamina E și acid linoleic, care ajută pielea să-și restaureze elasticitatea și o protejează de factorii de mediu dăunători din jur. De asemenea, sunt este stimulată și regenerarea celulelor, esențială pentru oprirea procesului de îmbătrânire.

Uleiul din sâmburi de struguri poate fi folosit fără grijă pentru orice tip de ten, chiar și pentru cel cu tendință acneică. Având proprietăți antibacteriene, contribuie la lupta împotriva imperfecțiunilor și a coșurilor nedorite.

Mod de utilizare

Ca orice ulei cosmetic, acest produs se poate utiliza fără probleme ca un tratament obișnuit pentru ten. Aplicați câteva picături pe piele, apoi masați totul folosind mișcări circulare. Poate fi încorporat de asemenea în crema hidratantă obișnuită sau în diferite măști și gomaje.