Frumusețe

Uleiul de ricin: Ce este, la ce ajută și ce produse poți folosi

Faceți o căutare rapidă pe internet și veți găsi o mulțime de recenzii cu privire la uleiul de ricin care este apreciat că un erou natural pentru a ajuta creșterea sprâncenelor. Dar funcționează acesta de fapt?

Într-o încercare pentru a avea sprâncene complete, stufoase, vom încerca aproape orice. După ani întregi de pensat, căutarea noastră pentru creșterea sprâncenelor naturale și stufoase a fost o întreagă călătorie, de la microblading până la modelarea sprâncenelor, am încercat aproape totul.

Sigur, puteți să vă îndepărtați de pensetăcu totul, dar dacă nu ați fost binecuvântat genetic cu sprâncenele lui Cara Delevingne, așteptarea poate fi destul de grea.

Serurile de creștere a sprâncenelor se pot dovedi uneori o soluție. Cu toate acestea, cele mai bune pot fi scumpe – ceea ce înseamnă că suntem mereu în căutarea unei opțiuni mai naturale (și mai accesibile).

Ajută uleiul de ricin cu adevărat la creșterea sprâncenelor?

„Dacă vrei să-ți crești sprâncenele, ar trebui să ai grijă de ele ca și cum ai avea grijă de pielea ta”, spune Suman Jalaf, expert în sprâncene și fondator al Suman Brows.

„Puteți ajuta sprâncenele să crească mai rapid și mai sănătos, folosind ulei de ricin sau vitamina E și gel de aloe vera. Acestea sunt toate stimulatoarele naturale. Aveți grijă în jurul zonei ochilor și aplicați cu o baghetă de rimel de unică folosință pe sprâncene peste noapte. „

Ce este uleiul de ricin?

Uleiul de ricin este un ulei vegetal polivalent pe care oamenii l-au folosit de mii de ani.

Este realizat prin extragerea uleiului din semințele plantei Ricinus communis.

Aceste semințe, care sunt cunoscute sub numele de fasole de ricin, conțin o enzimă toxică numită ricină. Cu toate acestea, procesul de încălzire pe care îl suferă uleiul de ricin, o dezactivează, permițând utilizarea uleiului în siguranță.

Uleiul de ricin are o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice.

Este folosit în mod obișnuit ca aditiv în alimente, medicamente și produse pentru îngrijirea pielii, precum și un lubrifiant industrial și o componentă a combustibilului pentru biodiesel.

În Egiptul antic, uleiul de ricin a fost ars ca și combustibil în lămpile folosite ca remediu natural pentru a trata afecțiuni precum iritația ochilor și chiar dat femeilor însărcinate pentru a stimula forța de muncă.

Astăzi, uleiul de ricin rămâne un tratament natural popular pentru afecțiuni comune, cum ar fi constipația și afecțiunile pielii și este utilizat în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare naturală.

Uleiul de ricin este un ulei natural și în general, este un ingredient foarte sigur și benefic care ajută atât la sănătatea pielii, cât și la nivelul părului. Cu toate acestea, ca toate uleiurile naturale, uleiul de ricin poate fi un potențial iritant pentru unele persoane.

Pentru a evita iritarea, verificați întotdeauna dacă produsul pe care îl cumpărați este 100% ulei de ricin pur. Unele uleiuri de ricin sunt amestecate cu conservanți precum extractul de struguri, care poate fi un iritant. De asemenea, este întotdeauna o idee bună să faceți un test de piele pe antebraț înainte de a-l utiliza.

Cât timp trebuie folosit uleiul de ricin pe sprâncene pentru a vedea diferența?

„Sprâncenele cresc într-un ciclu de trei-patru luni. Dacă îți crești sprâncenele, nu-ți îndepărta părul cel puțin 12 săptămâni înainte de a le contura. ”

„Aplicarea de ulei de ricin zilnic poate ajuta la menținerea pielii și a părului în stare bună, ceea ce la rândul său ar putea ajuta la creșterea firelor.”

Trei dintre cele mai bune seruri pentru creșterea sprâncenelor

Nu sunteți fanul uleiul de ricin? Încercați în schimb aceste seruri de creștere a sprâncenelor.

BaeBrow What The Brow! Ser de creștere a sprâncenelor

Acest amestec vegan și fără cruzime față de animale, de uleiuri naturale ajută la condiționarea firelor de păr și stimularea creșterii a noi fire. Conține nu numai ulei de ricin – dar și ulei de măceș, migdale, nucă de cocos, argan și vitamina E!

BBB London Nourishing Brow Oil

Acest ulei nutritiv pentru sprâncene este conceput pentru a întări și a condiționa firele de păr pentru frunte, ceea ce duce la creșterea sprâncenelor mai puternice și mai groase. Nu conține ulei de ricin, ci folosește în schimb uleiuri de migdale dulci, rozmarin, lavandă și lemn de santal pentru a încuraja creșterea sprâncenelor.

RevitaLash RevitaBrow

Dacă ești în căutarea a ceva puternic, atunci acesta este serul pentru tine. Amestecurile botanice naturale împreună cu biotina și peptidele avansate sunt dovedite științific pentru a da rezultate impresionante.

Alte utilizari ale uleiului de ricin

Laxativ natural

Poate una dintre cele mai cunoscute utilizări medicinale pentru uleiul de ricin este ca laxativ natural.

Este clasificat ca laxativ stimulant, ceea ce înseamnă că crește mișcarea mușchilor care împing materialul prin intestine, ajutând la curățarea acestora.

Laxativele stimulante acționează rapid și sunt utilizate în mod obișnuit pentru ameliorarea constipației temporare.

Atunci când este consumat pe cale orală, uleiul de ricin este descompus în intestinul subțire, eliberând acidul ricinoleic, principalul acid gras din uleiul de ricin. Acidul ricinoleic este apoi absorbit de intestin, stimulând un efect laxativ puternic.

De fapt, mai multe studii au arătat că uleiul de ricin poate ameliora constipația.

Deși poate fi utilizat pentru a ameliora constipația ocazională, uleiul de ricin nu este recomandat ca tratament pentru problemele pe termen lung.

Un hidratant natural

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, un acid gras monoinsaturat.

Aceste tipuri de grăsimi acționează ca umectanți și pot fi utilizate pentru hidratarea pielii întrucât aceștia rețin umiditatea prin prevenirea pierderilor de apă prin stratul exterior al pielii.

Uleiul de ricin este adesea folosit în produsele cosmetice pentru a promova hidratarea și adesea adăugat la produse precum loțiuni, machiaj și produse de curățare. În plus, uleiul de ricin este ieftin și poate fi folosit pe față și corp.

Deși aplicarea uleiului de ricin pe piele este considerată sigură pentru majoritatea, poate provoca o reacție alergică la unele persoane.

To Top